Ce este un barista?

Barista este un specialist în prepararea cafelei și un bun cunoscător al echipamentelor de preparat cafea.

Barista, pentru cafea, este ca somalierul pentru vin. Are cunoștințe vaste în domeniu, știe să dea sfaturi privind prepararea cafelei, astfel încât să vă bucurați de mai mult decât de efectul cafelei, conferind băuturii un gust aparte, incitant și, mai ales, savoare.

Cuvântul “barista” provine din limba italiană și este denumirea pentru barman. Termenul de barista a fost preluat în limba engleză și sensul a fost puțin schimbat. În Italia, țara de origine, un barista prepară băuturi diferite(nu doar pe baza de cafea), în țările vorbitoare de engleză, un barista prepară și servește în principal băuturi pe baza de cafea. Pe aceștia îi întâlnim în principal în cafenele și coffee-shopuri specializate.

Un barista este, de asemenea, un specialist în decorul cu lapte pe espresso; tehnică de turnare a laptelui în cafea este denumită “latte art”. Aici laptele trebuie să fie fin, să aibă o textura cremoasa, dar și să arate bine. Tehnica decorării cafelei este grea, dar se învață. Multe modele încep cu o simplă inimă, iar de aici se avansează spre alte forme.

Ca parte a activității sale, barista trebuie să aibă cunoștințe depre tipurile de cafele, prăjirea cafelei, utilizarea și întreținerea aparatelor de cafea, spumarea laptelui și multe altele.

12September
2019
  • 675
  • 0

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *