Despre Americano Coffee

Cafeaua tip Americano a apărut pe vechiul continent Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În acea perioadă soldații americani nu se omorau după clasicul espresso italian. Adăugau în cafea apă fierbinte pentru a dilua conținutul concentrat, rezultânt americano – o cafea intensă ce se aseamănă cu cafeaua la filtru, având aroma de espresso. Ce presupune? Echipament : ceașcă medie, espressor Ingrediente : 8-16 g de cafea măcinată fin Preparare Într-o ceașcă încălzită pe espressor sau cu apă fierbinete se prepară o doză de espresso. Se toarnă cu grijă apă fierbinte peste doza de espresso. Nu există o cantitate anume, dar, recomandat este 1 parte de espresso la 4 părți de apă și, dacă ...

12September
2019
  • 764
  • 0

Ce este un barista?

Ce este un barista? Barista este un specialist în prepararea cafelei și un bun cunoscător al echipamentelor de preparat cafea. Barista, pentru cafea, este ca somalierul pentru vin. Are cunoștințe vaste în domeniu, știe să dea sfaturi privind prepararea cafelei, astfel încât să vă bucurați de mai mult decât de efectul cafelei, conferind băuturii un gust aparte, incitant și, mai ales, savoare. Cuvântul “barista” provine din limba italiană și este denumirea pentru barman. Termenul de barista a fost preluat în limba engleză și sensul a fost puțin schimbat. În Italia, țara de origine, un barista prepară băuturi diferite(nu doar pe baza de cafea), în țările vorbitoare de engleză, un barista prepară ș ...

12September
2019
  • 431
  • 0