Cafeaua tip Americano a apărut pe vechiul continent Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În acea perioadă soldații americani nu se omorau după clasicul espresso italian. Adăugau în cafea apă fierbinte pentru a dilua conținutul concentrat, rezultânt americano – o cafea intensă ce se aseamănă cu cafeaua la filtru, având aroma de espresso.

Ce presupune?

Echipament: ceașcă medie, espressor

Ingrediente: 8-16 g de cafea măcinată fin

Preparare

  1. Într-o ceașcă încălzită pe espressor sau cu apă fierbinete se prepară o doză de espresso.
  2. Se toarnă cu grijă apă fierbinte peste doza de espresso. Nu există o cantitate anume, dar, recomandat este 1 parte de espresso la 4 părți de apă și, dacă se dorește, ulterior se mai completează.
  3. Pentru a rezulta o cafea mai clară, mai puțin amară, unii preferă să dea la o parte crema cu o lingură. Se poate îndepărta înainte sau după ce se toarnă apa.

Pont – Dacă nu știți căt de tare să faceți cafeaua, serviți-o cu un pahar de apă lângă și umpleți ceașca pe jumătate sau trei sferturi, adăugând mai multă apă la nevoie – aceasta este o metodă excelntă de a prepara o cafea lungă utilizând espressorul.

12September
2019
  • 1,487
  • 0
Category: Aroma Bar, Espresso

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *